Maaiveld Theater

Toegepast theater

Een goede schets is beter dan een lange toespraak.
(Napoleon Bonaparte)


Theater is een pakkende, verrassende, gezellige én nuttige en effectieve werkvorm met vele toepassingsmogelijkheden.
Met elkaar een voorstelling zien is niet alleen leuk, het is ook een gezamenlijke beleving die de tongen losmaakt en weerstanden wegneemt.
Een prikkelende voorstelling brengt een proces pas echt op gang. Zo staat toegepast theater nooit op zichzelf. Het is een uitstekend middel om:

Gebruik een prikkelende voorstelling als:

Met elkaar een voorstelling beleven geeft een saamhorigheidsgevoel, maar kan ook in korte tijd de knelpunten blootleggen. Bureau Maaiveld doet dit altijd op een luchtige, vriendelijke manier zodat het voor niemand kwetsend wordt.

“Het is grappig om te zien dat iedereen met andere ogen naar de voorstelling keek.
Het werkte heel verhelderend om als toeschouwers bij elkaar ontdekken dat we allemaal iets anders uit de voorstelling hebben opgepikt.
Dat we ineens heel concreet beseften dat die verschillen in waarneming er in de dagelijkse gebeurtenissen op het werk dus kennelijk ook zijn!”

Met een theatervoorstelling van Bureau Maaiveld zorg je voor een onvergetelijke beleving met een lach en soms ook een traan.
Een voorstelling op maat van Bureau Maaiveld is onder meer in te zetten bij:

Een voorstelling van Maaiveld Theater kan bijvoorbeeld bestaan uit een aantal cabareteske scènes, waarna de toeschouwers uit elkaar gaan om in workshops de inhoud nog eens na te bespreken en te verwerken. Maar de voorstellingen van Bureau maaiveld zijn zo interactief als jij dat wilt. Zo kunnen onze ervaren gespreksleiders tussen de scènes de dialoog aangaan met de zaal. Of misschien heb je zelf wel een geboren spreker in huis die tussen de scènes door het gesprek wil leiden. Misschien wil je dat er vanuit de zaal aanwijzingen gegeven worden over het verloop van de scène. We denken graag met je mee. En natuurlijk overleggen we graag met jou, de opleiders, sprekers en trainers, coaches en de doelgroep zelf over de inhoud en het effect van de voorstelling.

Geen idee hoe zo’n voorstelling tijdens uw gelegenheid in uw organisatie er uit kan zien? Geeft niks, daar zijn wij voor! Naar aanleiding van een vrijblijvend gesprek slaan wij aan het brainstormen. Geheid dat er een passende voorstelling uitkomt! Elke voorstelling wordt op maat gemaakt op basis van jouw wensen en de doelstelling(en) van jouw bijeenkomst. Informeer naar de mogelijkheden en maak een afspraak.