Toegepast Theater voorbeelden

Bureau Maaiveld nam in opdracht van JouwVolgendeStap en NUOVO Scholengroep het beroep van schoolroosteraar onder de loep, met heel toepasselijk als thema: Holmes en Watson. Als roosteraar moet je als een echte detective kunnen speuren, puzzelen, op details inzoomen en het overzicht bewaren. En natuurlijk ten alle tijden het hoofd koel houden!

Tijdens het landelijke Symposium van Fokus Wonen verzorgde Bureau Maaiveld voor de tweede keer het dagvoorzitterschap én een workshop over de ADL-helper, een nieuwe app die medewerkers helpt te beslissen in ingewikkelde situaties bij hulp aan cliënten.


Welke pet zet je op? ‘Entertrainment’ over communicatiestijlen in opdracht van JouwVolgendeStap voor conciërges van de NUOVO Groep.
Als concierge kom je vaak voor uitdagende situatie met leerlingen en ouders te staan. Bureau Maaiveld liet tijdens deze interactieve act zien hoe uiteenlopend mensen met verschillende communicatiestijlen reageren op dezelfde situatie.


Onder het motto ‘Fluitend naar je Werk’, leidde Bureau Maaiveld op theatrale wijze als dagvoorzitter de medewerkers van Fokus Wonen door een symposium over beroepstrots. Daarnaast speelden wij scènes over werkplezier, tussendoor wisselden de toeschouwers met elkaar van gedachten over de situaties die ze net hadden gezien.Voor UWV Zwolle en Apeldoorn speelde Bureau Maaiveld scènes om de ‘Wat beleeft de Klant-dagen’ op te starten en af te ronden. De scènes gaven een verassende of verdiepende kijk op de workshops die tijdens deze dagen gevolgd konden worden. Hennie Hoofd en Hennie Hart op de foto spoorden tijdens de afsluiting de UWV-medewerkers aan om zich niet door regels en protocollen te laten leiden, maar om hun gezonde verstand te blijven gebruiken en hun hart te laten spreken. Dit zorgde voor een hilarisch, maar ook reflectief moment.


Bureau Maaiveld leidde de evaluatiesessies voor de pilot UWV ZW Arbo (waarvoor Bureau Maaiveld ook de kick off mocht doen). Bureau Maaiveld leidde het publiek op theatrale wijze door het programma. Na een lekkere lunch voerden we, voor een enthousiast publiek, ludieke sketches op en tussendoor deden we de presentatie bij de inhoudelijke onderdelen waarbij de UWV’ers aan de slag gingen en nog één keer hun mening konden geven over de pilot.


Bureau Maaiveld speelde in opdracht van GGD Amsterdam casussen voor studenten van de vrijwilligersorganisaties Vooruit, Studiezalen en Weekendacademie. Onderwerp was het bespreekbaar maken van een gezonde leefstijl bij de kinderen en ouders waar de studenten mee te maken hebben.
Aan de hand van informatie van trainer Madeline van Riemsdijk (GGD) en interactief theater van Bureau Maaiveld gingen de studenten met elkaar in gesprek.Tijdens de vier kick-offbijeenkomsten voor de pilots rond het activeren en begeleiden van ‘vangnetters’ door medewerkers ZW-Arbo was de taak van Bureau Maaiveld om de medewerkers aan de pilots te enthousiasmeren. Ze wilden bij het UWV eens wat anders dan de geijkte toespraken en powerpointpresentatie. Nou, dat is wel gelukt. Andrea en Marco bekeken als theatraal gastvrouw en gastheer alle werkprocessen net even van een andere kant en maakten zo de tongen los.Tijdens de presentatie van het advies van de Raad voor Volksgezondheid en Samenleving: ‘Een gedurfde ambitie – Veelzijdig samenwerken met kind en gezin’ speelde Bureau Maaiveld drie prikkelende scènes. Naar aanleiding van de situaties in deze scènes werden er paneldiscussies gehouden.
Dankzij de herkenbare scènes verliepende discussies levendig en kon er regelmatig verwezen worden naar de situaties uit de scènes.