Wie ben ik

Embrace the glorious mess that you are
(Elizabeth Gilbert)


Mijn naam is Marco (Co) Schneiders. Een blije dromer, uitbundig en chaotisch maar ook verlegen, die houdt van: koken, lekker eten, fietsen, wandelen in de natuur, series kijken, muziek luisteren en gezelligheid met vrienden. Ik groeide op in Zierikzee en raakte daar verknocht aan de Oosterschelde en de zee. Ik verliet het ouderlijk nest voor de PABO in Middelburg. In die tijd legde ik de basis voor een aantal langdurige vriendschappen en ontdekte ik dat ik graag in een omgeving ben waar mensen gestimuleerd worden tot ontwikkeling. Toch was het onderwijs niet waar mijn hart sneller van ging kloppen. Ik kon er onvoldoende mijn expressieve ei kwijt, dus besloot ik mijn hart te volgen naar het theater. Dat begon als manusje van alles bij de Haagse Toneelgroep De Appel. In Den Haag ontmoette ik ook de liefde van mijn leven. Al meer dan 30 jaar zijn we nu al samen!

In 1995 studeerde ik af als docent drama in Eindhoven. Na twee jaar diverse baantjes en acteerklussen werd ik vanaf 1997 mede-eigenaar van Theater A la Carte in Utrecht. Daar deed ik achttien jaar lang ervaring op met drama als middel om mensen en organisaties in beweging te zetten. In die tijd behaalde ik ook mijn diploma als Trainingsacteur bij Dubbel E in Amsterdam. Bij Theater A la Carte speelde ik als trainingsacteur in diverse trainingen en produceerde voorstellingen op maat, waarin ik ook speelde. Verder acteerde ik in een aantal e-learningvideo’s.

Tijdens het acteren in toegepast theater en in trainingen beviel het inspireren en motiveren van mensen mij zo goed, dat ik besloot mijn vaardigheden verder uit te breiden door opleidingen tot trainer en coach te volgen. Dat ging niet zonder vallen en opstaan, want er was bij mijzelf nog meer dan genoeg te ontwikkelen! Het was een ware ontdekkingsreis, waarin ik mezelf regelmatig tegenkwam. Al deze ervaringen gebruik ik nu in mijn werkzaamheden.

Ik vind mensen fascinerende wezens. Ik wil weten waarom ze doen wat ze doen, hoe ze hun overtuigingen en weerstanden vormen of hoe ze zich laten beïnvloeden door anderen. En ik ben vooral gefascineerd door de kracht en de creativiteit van mensen. Hoe ze tegen de conventies in steeds weer de moed vinden om hun hoofd boven het maaiveld uit te steken en hun eigen weg te gaan. Vanuit die fascinatie ben ik destijds acteur geworden en vanuit die fascinatie train en coach ik mensen.

Graag stimuleer ik jou om met compassie naar jezelf en je omgeving te kijken. En ik wil je aanmoedigen je hoofd boven jouw eigen maaiveld uit te steken, door samen met mij te ontdekken waar je echt blij van wordt en waar je goed in bent.

Klik voor een impressie van mijn werk als acteur op onderstaande plaatjes en bekijk mijn showreel en/of mijn foto’s.

classic-fotocamera

Klik hier voor mijn profiel op LinkedIn