Welkom bij Bureau Maaiveld

Welkom

Het overwinnen van vrees is het begin van wijsheid.

(Bertrand Russell, Engels filosoof en wiskundige)


Welkom bij Bureau Maaiveld, het eigenzinnige bureau voor TRAININGSACTEREN, TRAINING, COACHING en TOEGEPAST THEATER van Marco Schneiders. Mensen vriendelijk en waarderend verleiden om uit hun comfortzone te komen, dat is waar ik met Bureau Maaiveld voor sta.

Leve de verschillen!
De een is Introvert, de ander extravert. De een is ambitieus, de ander gewoon tevreden met hoe het is. De een is een durfal die gerust met haar hoofd boven het maaiveld durft uit te steken, de ander is een stille werker die liever onder het maaiveld blijft. Iedereen is anders en dat is goed! De kunst is om persoonlijke verschillen te waarderen en de kwaliteit aan te boren in elke eigenschap van ieder individu.

Ik werk in de trainingen, coachingstrajecten, rollenspellen en voorstellingen van Bureau Maaiveld vanuit respect voor elke betrokkene, ik ben nieuwsgierig naar ieders wens en achtergrond en ik werk altijd met een gepaste dosis humor en relativering. Zo streef ik ernaar het leven (op de werkvloer) net even prettiger te maken. Voor iedereen!

Realistisch en opbouwend
Ik stimuleer authentieke talenten vanuit de overtuiging dat, als iedereen gewoon zichzelf mag zijn, die talenten vanzelf komen bovendrijven. En daarbij hoeft lang niet iedereen excellent of geniaal te zijn, om toch een unieke en waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan zijn of haar (werk)omgeving.

In organisaties reik ik handvatten aan om te werken vanuit een positieve en opbouwende sfeer, in een werkomgeving waar men respectvol en nieuwsgierig is naar elkaar en elkaars ideeën. Waar eerlijk, betrokken en open met elkaar wordt gecommuniceerd en waar medewerkers kunnen relativeren en motiveren. Ik hou van mensen die met compassie naar anderen én naar zichzelf kunnen kijken.

Bureau Maaiveld maakt overal een drama van!
Geen ander middel dan drama (het simuleren van een werkelijkheid; doen alsof) werkt zó effectief om weerstand, gelatenheid en koudwatervrees om te buigen in veranderenergie. Er ontstaat door drama verbinding tussen hoofd en hart. Drama zet aan tot actie. Daarom zet ik graag op diverse manieren en diverse momenten (trainings)acteurs in.